Wow

Jag måste bara låta världen veta det här.
Igår (lördag och första dagen på sportlovet) gick jag upp klockan halv nio, för att åka skridskor. Jag var förvånad nog över mig själv då jag åkte skridkor med Elsa i Kungsträdgården på vår Friluftsdag. Men det här tar nog priset alltså.Gick förövrigt och såg The Wolfman med Ella, Annéa och Lovisa på bio igårkväll.
Hett tips
: Se den aldrig!

All I want is what you've got
Neh. Jag är förskräckligt dålig på att blogga. Jag vet.

Så vips tog mina pengar på mobilen slut

... och det är inte det minsta bra för då kan jag inte skicka några godnatt sms när jag sitter här i min ensamhet och pluggar om EU.

Förövrigt har jag skickat 555 sms sen jag sist fyllde på min mobil. Vilket var lite mindre än en månad sen. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Men det känns inte jättebra.

Jag står maktlös inför kärleken igen

Ledsen för dålig uppdatering... som vanligt.

NU kära läsare, är det såhär. Jag sitter och pluggar (som vanligt igen) och har knarkat sönder Kent hela kvällen. De har ju sin konsert nu och JAG ÄR INTE DÄR.

Men imorgon är sista dagen innan sportlovet och det ska firas! Jag har mitt sista prov imorgon och sen behöver jag toeretiskt sett inte plugga någonting på en hel vecka, vilket jag tror är rekord sen jullovet. Jag kanske har en chans att få tillbaka mitt liv under den här veckan!

HYLLNING IDAG: <3

Efter tre dagar av snökaos fungerar det igen

Tunnelbanorna på gröna linjen fungerar igen!
Detta betyder BETYDLIGT MINDRE STRUL varje gång man ska bege sig någonstans.
Heja SL! Sånt här gillar vi!

Och jag tror det är något fel på mig -

- jag har varit hungrig hela dagen.

Tisdag

Imorse drog jag slutsatsen att jag inte var på humör för att krångla med ersättningsbussar, frysa och komma försent på en och samma gång, och beslutade därför att hoppa över åtminstone italienskalektionen eftersom att jag i vilket fall som helst skulle missa den. Sen blev det så att jag inte gick till skolan över huvud taget och jag skyller allting på vädret!
Men imorgon blir det skola igen, och jag vågar knappt tänka på hur mycket jag har missat på bara de här dagarna.

Har däremot pluggat jättemycket. Har läst klart hela idrottskompendiet och fått det mesta att fastna. Sen har jag städat mitt lilla rum så att till och med pappa blev nöjd. Men det går inte att städa utan bakgrundsljud och därför satte jag på Tristan och Isolde och nu har jag slagit mig ner i en av fåtöljerna och är alldeles för inne i filmen för mitt eget bästa.

Jag har verkligen ingenting att säga.

Jag läser mitt livsstilskompendium

Nej, det blev ingen skola för mig idag. Vaknade/Snoozade fram till klockan 07.00 då jag gick upp och under stress och tidspress gjorde mig i ordning inför en helt vanlig skoldag. Blev precis klar (i tid) när det trillar in ett sms i mobilen där det står att det inte går några tunnelbanor.
Snabb som jag är kollar jag förstås genast upp det här, och mycket riktigt. Tunnelbanorna går från Thorhildsplan till Gullmarsplan (alltså alla stationer under jord) men tyvärr bor ju jag si sådär en kvart med tåg från Thorhildsplan och cirka 40 minuter från gullmarsplan så det är ju ingenting som direkt gynnar mig.

Detta innebar att jag helt enkelt inte kommer till skolan, så länge jag inte vill stå flera timmar utomhus och vänta på ersättningsbussar. Nej, jag kände att det var bättre att stanna hemma och ägna de timmarna åt att plugga på inför idrottsprovet på torsdag.
Sagt och gjort. Sitter här med häftet framför mig och överstrykningspennan i högsta hugg.

Fast Skype råkar vara igång samtidigt. Men det är bara trevligt.

Söndagmorgon och sol snett uppifrån

Vi har Kentquiz. Och jag tror att Kalle har haft så gott som alla rätt hittills.

Satur-satur-satur-satur

UPDATE
Sitter i mitt rum med Carl (KALLE), Lovisa (LOLLO), Gabriella (ELLA), Annéa (ANNÉA), och mig själv. Vi dricker läsk som jag har gjort och lyssnar på ett sällsynt exemplar. Just nu. NU, liksom. Ella har skrivit ROCK AND ROLL på sina fingrar och min Mamma kom just hem.

SÅ JÄVLA KUL.
Vi har världens bästa lördag.


så. det. så.


och tolvan funkar-gunkar inte p.g.a. "VÄDERSITUATIONEN".
JAG HATAR SNÖ.

Hon heter Jenny, hon skriver lappar...

Hej, jag är en förvirrad tjej som skriver hej.
Jag tycker att det är fel att Johnny Depp bara lever på sitt utseende och inte på sitt skådespeleri. Det skulle vara nyttigt för honom att testa radioteater, då skulle han inte kunna gömma sig bakom sina vackra ögon.
Sen så avslutar jag lappen med ring mig.
Jenny - En förvirrad tjej - del 9 - 2008

Jag känner sommar

Men hej. Jag har haft flera inlägg som jag har tänkt skriva som dessutom har varit sjukt bra, men gissa om inte blogg.se valde att strejka JUST då, så jag inte kunde logga in. Så var det under två kvällar när jag verkligen försökteförsökteförsökte komma in på bloggen, men nej,nej. Uppdateringar är ju tydligen överskattat.

Nu har jag förstås glömt bort de inlägg som jag hade tänkt skriva och därför väljer jag att bara säga att idag åkte jag till Odenplan efter skolan för att möta upp stora systra mi. Tanken var att vi skulle köpa med kaffe och sen sätta oss på Stadsbiblioteket och plugga järnet, men den planen sprack när vi insåg att två veckor utan att ha tillbringat en minut tillsammans var för mycket för oss och att vi aldrig skulle kunna bete oss lämpligt på ett bibliotek. Därför hamnade vi istället på Wayne's Coffe och efter två stora Latte och en kanelbulle hade jag inte pluggat särskilt mycket, men pratat desto mer.

Förresten, så känner jag sommar när jag hör det här:

Matte, matte, matte, matte, matte, matte....

JAG ORKAR INTE MER.

Alla hjärtans dag

Jullebulles alla hjärtans dag:

*Vaknar upp hos Ella av att hon sätter igång Moulin Rouge.
*Äter alla-hjärtans-dag-frukost bestående av hembakt bröd, oboy och "falska kanelbullar" i form av hjärtan som hennes jättegulliga föräldrar har gjort.
*Ser klart Moulin Rouge.
*Sätter igång Dreamgirls.
*Äter lunch.
*Ser vidare på Dreamgirls.
*Får samtal från mamma som undrar när jag tänker komma hem egentligen.
*Ser klart Dreamgirls.
*Sätter igång Singstar.
*Sjunger Singstar.
*Sjunger Singstar.
*Sjunger Singstar.
*...
*Kör "sista låten" och blir NÄSTAN Singstar.
*Får ännu ett samtal från mamma. Lovar att gå hem.
*Sjunger några låtar till.
*Går hem med Kent i öronen.
*Äter middag med farbror och faster och mamma och pappa och lillasyster.
*Väntar på att någon gullig och typisk alla-hjärtans-dag-grej ska hända.

Dagar som denna är jag faktiskt redigt less på att vara singel...

Det blev ingen tårta

Körde på pennepasta och pannbiff istället. Om ni undrar alltså.

Såg Angus, thongs and perfect snogging, som jag har nämnt förut här i bloggen, men aldrig riktigt beskrivit, för första gången sen jag fick hem den i brevlådan och av någon anledning är den sjukt rolig. Jag tror inte att man skulle förstå det komiska/bra i den om man kom in mitt i filmen och inte såg den från början.

Den handlar om14-åriga Georgia vars mål i livet är att hitta den perfekte pojkvännen. När sexguden Robbie flyttar till stan och börjar i Georgias skola, förstår hon att det är han som är han. Problemet är bara att Robbie redan är tillsammans med Georgias ärkefiende Lindsay som dessutom har planerat att ha sin födelsedagsfest samtidigt som Georgia. Georgia bestämmer sig tillsammans med sina vänner i "Ace Gang" för att komma på ett sätt att få den bästa födelsedagsfesten - och Robbie.

Filmen påminner lite om Wild Child, fast mer brittisk och... knasigare. Väldigt rolig, mest tack vare ironin som återkommer gång på gång. Den är sådär härligt fånig och meningslös att sitta och titta på när man inte har något bättre för sig, eller bara känner för en riktig må-bra-film.


Tjolahoppbangbomfaderalalala

Jag har varit sjukt jäkla duktig och räknat klart all matte som stod på min planering. Imorgon ska jag ta tag i de två (!!!) uppgifter som jag inte begrep mig på, men nu tänker jag belöna mig själv med en bit tårta och lite film.

Och kaffe tack.

Glöm det jag sa

Det där med uppdatering två gånger om dagen är ingenting för mig.

Det går, och det är lätt

Jag insåg nyss hur snabbt det går att vänja sig av med saker och ting.
Förr i tiden drack jag alltid mitt te med socker i. Sen för nästan ett år sen kom jag på att det var ju jäkligt onödigt. Den lilla mängden socker som jag fick i mig varje gång jag drack en kopp te gav mig ju egentligen ingenting och jag skulle lika gärna kunna dricka teet utan socker.
Sagt och gjort.
Sen dess har jag inte haft socker i te, och det var inget mer med det. Men ikväll hade min mamma gjort mig en kopp te och genast när jag tog första klunken kände jag hur felfelfel det var. Hon hade haft i en liten tesked socker och jag skrynklade ihop hela ansiktet.

För ett år sen hade jag förmodligen sagt att hon hade haft i för lite socker, men nu räckte det med pyttelite för att jag det skulle gå mig att hälla ut teet och göra nytt.

Så det går att vänja sig av med saker. Och det är mycket lättare än vad jag alltid har trott.

Mitt indiehjärta slår och slår och slår

Ja, nejmen det här med uppdatering-gånger-två varje dag verkar ju börja bra. Hatar detta. Vet ju inte vad jag ska skriva om.

Äsch, det blir en låt istället.

Gör som du vill men jag tänker vinna tillbaka ditt hjärta oavsett hur mycket du kämpar och stretar emot

Okej jag SKA öka min uppdatering. Från och med nu så är det minst två inlägg om dagen som gäller. Det här funkar inte. Alla jag pratar med om bloggen säger någonting i stil med: "Jo, den är bra... fast du uppdaterar ju inte så ofta..................*världenslängstatystnadmedjättejobbigstämning*

Och vet ni vad jag tänker då? Inte okej Julia, inte okej för fem öre.

Därför:
inlägg nummer ett för dagen


HEJ!
Kom nyligen hem från skolan efter att ha skrivit två prov direkt efter varandra. Måste erkänna att pluggnivån var ovanligt låg den här gången, men det kan jag ta igen till nästa prov. Fick idag den goda nyheten att min idrottslärare har flyttat fram idrott-och-hälsa-provet en vecka, vilket innebär mer tid för mig att plugga på!

Men nu är det matte som gäller.

See you later aligator!tralalalalala

Jag gillar inte att plugga. Skype är mycket bättre.

Det kan jag tala om för er...

Kära vänner. Det kan jag tala om för er, att detta. Detta är humor på hög nivå.

Och när staden ligger tom inser du att det är så ditt liv ser ut

Jag hoppas innerligt att folk förstod ironin i det förra inlägget...

I alla fall.

Mimimimimi

Min dator har bestämt sig för att dissa mig steg för steg... först vägrar kameran fungera på skype. Sen lägger msn ner. Sen vill inte facebook logga in mig och nu så funkar nästan ingenting. Lyckades i alla fall sparka igång skype efter ett tag så nu är friden nästan återställd. Verkar som om msn också fungerar.
Greatness.

Jag vill i alla fall bara meddela er om att ifall detta händer någon av er så ta det lugnt och ha tålamod. Det enda som funkar är att logga in, logga ut, logga in, logga ut... Det löser sig!
// en van datoranvändare

awesomeness

Gissa vad jag hittade i min brevlåda när jag kom hem idag?

-Kent - Du & Jag Döden
-Angus, thongs and perfect snogging
-SL-kort (jag kommer äntligen kunna ta mig runt i stan obehindrat igen)
-Betygspapper från skolan

Wie, jag gillar brevbäraren idag!

Jag har också gjort en ny spellista på spotify som någon kanske gillar. Ni hittar den här.

Your lipstick stains on the front lobe of my left side brains

Det blev världens godaste kaffe och faktiskt rätt så mycket plugg gjort också.Har dessutom kommit fram till vilken bok jag ska hålla tal om i Svenskan. Det blir nog "Pirater!" av Celia Rees. Minns att jag läste den för väldigt, väldigt länge sen när jag var en nybliven tonåring och fullkomligt älskade den. Hittade den nästan längst bak i min bokhylla i morse och översvämmades genast av flera av de känslor jag hade när jag läste den.
Så det blir nog en omläsning och sen ska jag argumentera fram varför den är så bra.

Och så en låt som sötaste Ella tipsade mig om för en liten stund sen. Jag tänker bara på sommar när jag hör den!

She came to my show just to hear about my day

Jag var inställd på en hemskhemskhemskhemskhemsk måndag när jag klev upp ur sängen i morse, men dagen utvecklades till någonting hyfsat trevligt ändå. En dubbeltimme samhällskunskap är väl kanske inte vad man längtar mest efter en måndagsmorgon, men det gick. Sen råkade min inte-direkt-favorit-lärare vara sjuk vilket gjorde att min lunchrast blev si sådär tre timmar lång, men jag var en duktig flicka och stannade kvar i skolan för att gå på mattelektionen.

Men SO-inlämningen och lag och rätt är nu äntligen färdigskriven och inlämnad och därmed är Dödens vecka i gång. Har redan tagit fram spanskaböckerna och gjort mig beredd på att börja studera in verb och hur man böjer i imperfekt.

Men först ska jag göra kaffe.


Slappläpparna

Igår beställde jag hem ett nytt sl-kort som gör att jag kan ta mig runt i staden även på helger och kvällar, vilket känns kalaskul. Jag beställde även  hem en skiva och en film från CDON.com nämligen Kent - Du & Jag Döden och Angus, thongs and perfect snogging.
Någonting som ljusar upp den här veckan som jag valt att kalla för Dödens vecka - inte alls dystert och deprimerande.

Sitter och pluggar samhälle lite till och från, måste nog erkännas. Men detta gör mig på så himla mycket bättre humör.
Jag tror att några hade riktigt roligt här igår kväll.


And I don't know why I want to voice this out loud

Dagens tips:
Ät non stop medan ni pluggar så går det lite bättre. Funkar för mig!Now hear the bluebird whistle hymns like “I would rather heal your wounds”

Har kommit på att halva min blogg består av inlägg där jag beklagar mig över hur mycket plugg jag har framför mig och att jag gång på gång skriver att jag aldrig kommer bli klar och inte förstår varför jag inte sätter igång.
Well, vi är där igen.
Nästa vecka kommer fullständigt döda mig men just för att min blogg inte ska bli alldeles förfärligt tråkig att läsa så tänker jag inte säga någonting om det mer.

Förresten har jag hittat alla avsnitt av Livet enligt Rosa på youtube.
Kalas!

(och jag väljer avsiktligt att inte nämna någonting om att det är melodifestivalen ikväll. Jag är så trött att jag skulle kunna kräkas över den, redan innan första programmet har sänts)


We can live like Jack and Sally if we want

Jag vet att det är helt och hållet unbelievable men idag, x antal timmar efter att de övriga Södra Latinarna, åkte iväg till Romme Alpin tidigt i morse, så mötte jag upp Elsa i Kungsträdgården och tillsammans snörde vi på oss våra, inte särskilt välanvända, vita skridskor och besteg den glashala isen.

Jag minns mycket väl hur jag efter den sista skridsko-idrottslektionen i nian tänkte att ingen någonsin mer kunde tvinga mig att ta på mig djävuls-skorna igen och att jag aldrig i hela mitt liv skulle plocka fram dem igen, men se. Ändå stod jag där ute på isen klockan halv två idag och trotsade mina egna ord.

Där ser man. Man ska aldrig säga aldrig.


RSS 2.0